Segítő Szeretet Alapítvány
Írta: CsekeS - Dátum: 2014. June 04.
Nyugdíjas ház
Hajdúszoboszló, Major u 61-65

Önálló lakás és keresztyén közösség.
Ezt kínálja a Forrás Missziós Ház azoknak a nyugdíjas református lakóknak, akik idős éveiket egy magas színvonalon kialakított apartmanházban, keresztyén közösségben, nyugalomban és biztonságban szeretnék eltölteni.

Saját otthon
A Forrás Missziós Ház tizennyolc önálló lakást (apartmant) valamint étterem-társalgót, közös teakonyhát és gyülekezeti termet foglal magában. A ház lakásainak mindegyike korszerű, hűtő- fűtő rendszerrel ellátott, konyhabútorral, mosogatóval, elektromos sütővel, főzőlappal, páraelszívóval felszerelt. Az ingatlanhoz szép parkosított udvar is tartozik. A lakásokat úgy alakították ki, hogy mozgássérültek számára is alkalmasak legyenek. A lakások mérete
37 m2 -90 m2 között van.

Társaság, törődés, közösség
A Házban a lakók szabadon szervezhetik életüket, hétköznapi tevékenységeiket. Amennyiben azonban segítségre van szükségük, a rászorultság mértékében, házi segítségnyújtás keretében, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség ANNA szociális intézménye biztosítja azt: ebéd kihordását, takarítást, bevásárlást, a gyógyszer-kiváltást. A házban folyamatos gondnoki szolgálat van és református lelkipásztor gondoskodik a lelkigondozásról és programokról.


Belépési feltételek
A lakás használati jogáért egyszeri használatbavételi díjat kell fizetni, melynek összege a lakrész nagyságától függ. A szerződés aláírásával a beköltöző holtig tartó kizárólagos használati jogot szerez a kiválasztott lakrészre. A lakrészek közüzemi fogyasztása önállóan mérhető, így a lakóknak ennek megfelelően kell fizetni a fűtést, világítást, vizet.

További szolgáltatások
Ha valaki egészségi állapota miatt állandó intézményi ápolásra szorul, a magas színvonalú ellátást nyújtó Hajdúszoboszlói Református Egyházközség ANNA Idősek Otthona további használatbavételi díj befizetése nélkül, soron kívül felveszi és ápolja a ház lakóját.

A Tiszántúli Református Egyházkerület és a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség szeretettel várja az érdeklődőket.

Bővebb információ kérhető:

Hajdúszoboszló Református Egyházközség Dr. Kocsis Márta
Takács Tamásné 4026 Debrecen Hatvan u. 1/A.
4200 Hajdúszoboszló Kálvin tér 9. 30/638-6646,52/456-137
52/361-243 30/655-6543